Sosyal Medya

Güncel

HSYK’ya başörtülü yeni üye

Halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak HSYK asıl üyeliğine başörtülü bir avukat atadı.



Halkın oylarıyla seçilen ilk CumhurbaÅŸkanı olan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak HSYK asıl üyeliÄŸine baÅŸörtülü bir avukat atadı. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, HSYK asıl üyeliklerine avukatlar Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Åžirin Ünsel ve baÅŸörtülü AyÅŸe Demirel’i seçti. HSYK asıl üyeliÄŸine seçildikten sonra ilk defa gazetemiz Akit’e konuÅŸan Aysel Demirel, kamuda baÅŸörtüsü serbestliÄŸinin getirilmesiyle bir normalleÅŸme sürecinin baÅŸladığını ve HSYK asıl üyeliÄŸine seçilmesiyle bu normalleÅŸmenin bir adım daha ileri gittiÄŸini söyledi.

DEMÄ°REL, NORMALLEÅžME BÄ°R ADIM DAHA Ä°LERÄ° GÄ°TTÄ°

HSYK Asil Üyesi avukat Aysel Demirel, kamuda baÅŸörtüsü serbestliÄŸinin getirilmesiyle bir normalleÅŸme sürecinin baÅŸladığını, HSYK asil üyeliÄŸine seçilmesiyle bu normalleÅŸmenin bir adım daha ileri gittiÄŸini söyledi.

Demirel, söz konusu normalleÅŸme sürecinin bundan sonra da devam edeceÄŸini, baÅŸörtülü-baÅŸörtüsüz diye bir ayrımın ortadan kalkacağını ümit ettiÄŸini de belirterek, “Ä°nÅŸallah bundan sonra daha iyi olacak. Allah’ın izniyle adaletin tecelli etmesi ve adalet sisteminin adil olarak iÅŸlemesi için gayret edeceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

BUGÜN GÖREVE BAÅžLIYORLAR

Yapılan seçimler ve atamalarla 22 ismin de yeniden belirlendiÄŸi HSYK üyeleri bugün göreve baÅŸlayacak. Kurul’un yarın saat 09.30’da ilk toplantısını yapması bekleniyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.